Page tree
Skip to end of metadata
Go to start of metadata
Introductie
RFC pagina
RFC

Modulediensten

Samenvatting

Er is een stijgende vraag naar het omgaan, in het kader van MedMij, met zogenaamde Modulediensten, die niet alleen uitwisselfunctionaliteit bieden, maar (ook) applicatiefunctionaliteit. Denk daarbij bijvoorbeeld aan eHealth-modules of eConsult-applicaties. Hiervoor werd RFC0026 geformuleerd, die tegelijk voor doorvoering wordt voorgesteld. Voor RFC0026 is het echter nodig om een type Aanbieders toe te laten op het MedMij-netwerk dat anders is dan de huidige (Zorg)aanbieders.

RFC0026 heeft daarom deze RFC nodig. Deze RFC bouwt voort op RFC0021, die gaat over het uitbreiden van de soorten Aanbieders die, naast Zorgaanbieders, actief kunnen zijn op het MedMij-netwerk. Voor Modulediensten, het onderwerp van deze RFC, geldt dat ook. Ook die moeten kunnen worden aangeboden op het MedMij-netwerk door niet alleen Zorgaanbieders, maar bijvoorbeeld ook door specifieke Module-aanbieders.

Daarom maakt deze RFC alvast gebruik van de terminologiewijzigingen die door RFC0021 worden voorgesteld. Deze RFC bouwt ook voort op RFC0028, die gaat over verwijzingen in Gegevensdiensten. Dat komt doordat in veel gebruikscontexten van Modulediensten de Persoon van een (Zorg)aanbieder in het kader van een behandeling de taak zal krijgen (Verzamelen) om een Moduledienst te gebruiken. De Gegevensdienst waarmee die taak wordt Verzameld zal dan moeten verwijzen naar de Moduledienst.

Verwachtte doorlooptijd

2 weken (Voor de zomervakantie)

Resultaat

Expertsessie van 10 juli 2020

De belangrijkste les uit deze sessie is dat er nog een visie ontbreekt op de rol van Modulediensten op het MedMij-netwerk. Vooral moet de vraag beantwoord worden wat de impact is van het toelaten van het op het MedMij-netwerk toelaten van Modulediensten op de module-markt. Integratie van modules is nu al een wezenlijk deel van het (business)model van Dienstverleners persoon. Module-aanbieders bieden nu bovendien hun producten al aan aan Zorgaanbieders

Voorzitter(s)
Deelnemers

Theo Stolker (Philips VitalHealth), Wil Janssen (Innovalor), Remy Lamers (Headease B.V.), Marc Minnee (Programma Toekomst gegevensuitwisseling Werk en Inkomen van SZW), Bernard Stibbe (VZVZ, Koppeltaal), Wilfred de Jonge (Zodos), Sebastiaan van Sandijk (Informatters), Bouwe Koopal (ADkwADraat b.v.), Frank Ploeg (UMCG), Hidde Schultze (Drimpy), Arnold Breukhoven (Drimpy)


Bijeenkomsten (Verslagen van bijeenkomsten op onderliggende pagina's)


Pagina's onder RFC:


  • No labels