Aanbieders kunnen hun deelname en de manier waarop ze via MedMij te bereiken zijn aan Personen kenbaar maken via een Aanbiedersnaam (aanbiedersnaam@medmij
). Het aanbiedersnamenbeleid beschrijft hoe een Aanbieder een voor de Persoon herkenbare naam kan kiezen, zonder in de toekomst de mogelijkheden van andere Aanbieders om een herkenbare naam te kiezen te veel te beperken.
Het is de Aanbieder die zijn Aanbiedersnaam kiest, maar de Dienstverlener aanbieder die de aanbiedersnaam aanreikt aan de MedMij Beheerorganisatie voor gebruik in de Aanbiederslijst. Daarbij moet de Dienstverlener aanbieder een verklaring van de Aanbieder kunnen overleggen. Deze verklaring is opgenomen onder het Registratieproces Aanbiederslijst op de pagina Operationele processen.
De Aanbiedersnaam:
stichtingtersamenwerkinghuisartsenoegstgeest@medmij
, wel: huisartsensamenwerkingoegstgeest@medmij
);huisartshaarlem@medmij
, wel: huisartswestergrachthaarlem@medmij
);@medmij
;@medmij
);@medmij
, waarina..z
) en/of0..9
).Het formaat van de Aanbiedernaam
Het formaat van de Aanbiedersnaam benadert dat van de handelsnaam uit het Handelsregister. Dat is nastrevenswaardig omdat doel en aard van de Aanbiedersnaam lijken op die van de handelsnaam.
Met betrekking tot de diakritische tekens is niet zozeer het voorkomen ervan een probleem, maar wel het onderscheidend vermogen tussen verschillende accenten op, aan of onder dezelfde basisletter. Het is geautomatiseerde systemen weliswaar gegeven om woltgens
van wöltgens
te onderscheiden, mondhygiënist
van mondhygienist
en hélene
van helène
, maar dat geldt niet voor (vooral PGO-)gebruikers die Aanbiedersnamen handmatig zullen willen intypen. Dat laatste moet mogelijk zijn, omdat een arts bijvoorbeeld op een kaartje of een kladje zijn Aanbiedersnaam aan een patiënt zou kunnen meegeven. In die zin lijkt een Aanbiedersnaam op een e-mailadres. Een snel gemaakte fout met een diakritisch teken moet niet even snel tot de adressering van een onbedoelde Aanbieder leiden.
Met betrekking tot cijfers is het om vergelijkbare redenen zaak te voorkomen dat te lange reeksen (volg)nummers ontstaan. Daarom mogen er maximaal vier achtereenvolgende cijfers voorkomen.
Het koppelteken, de ampersand en de punt kunnen een belangrijke functie vervullen in de herkenbaarheid van de Aanbiedersnaam, maar een reeks van dergelijke tekens achter elkaar amper.
Aanbiedersnamen worden dus in kleine letters en zonder diakritische tekens geregistreerd en in de Aanbiederslijst opgenomen, maar mogen in wíLlëKęūrîgE diakritische en hoofdlettervarianten worden aangegeven.
Zie voor de reguliere expressie van de basisklasse Aanbiedersnaam de pagina over de XML-schema's.